perjantai 10. tammikuuta 2014

Korvensuun pizzaperjantai

Meillä on ollut tapana tehdä pizzaa, kun ystäviä tulee käymään. Pizzaa on tainnut olla liiankin usein, sillä lapset ovat jo alkaneet valittaa: "Aina pizzaa!", "Miksi te aina teette pizzaa?". Kaikki tämä tietenkin mahdollisimman tuskastuneella äänensävyllä. Tämä seuraava on kuitenkin mun oma lemppari. Sain ohjeen kaverilta, joka on jo vuosia vältellyt vehnää ja keksii aina uusia ruokaideoita. Se on gluteeniton ja hiivaton ja täytteenä on kasviksia ja lohta. Namskis!

Korvensuun gluteeniton ja hiivaton pizza

Pohja: 
5 dl vettä
5 dl riisi- ja/tai tattarijauhoja, myös soijajauhoja voi käyttää
1/2-1 dl öljyä
suolaa reilusti

Päälle:
Tomaattimurskaa tai tomaattikastiketta
graavilohta tai savulohta
vuohenjuustoa tai mozzarellaa
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja tai tuoretomaattia siivuina
juustoraastetta
oreganoa

Sekoita aineket keskenään kulhossa. Seos on hyvin juoksevaa, valuvaa. Kaada taikina pellille ja paista 225 C asteessa noin 20-30 minuuttia. Pohja on valmis kun se kutistuu reunoista ja saa hiukan väriä. Kovin tarkkaa tämä ei ole niin kuin ei mikään mun ruoanlaitto.

Pohjan paistuessa valmistele täyte. Itse jätän kaiken melko isoiksi paloiksi mutta toki kaiken voi yhtä hyvin pienistää aivan pieneksi. Levitä tomaattikastike ja täyte kuuman pohjan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Itse paistan kiertoilmauunissa grillivastuksilla 225-250 C asteessa alle 10 minuuttia.

Pizzan kanssa maistuu mainiosti salaatti ja lasillinen punaviiniä. Jälkiruoaksi muutama pehmeä taateli.



Nauttikaa viikonlopusta! All is well!
Anna






1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta. Minun pitikin kysyä tuota ohjetta, kun niin mainiolta maistui joulun jälkeisenä perjantaina teillä vieraillessa. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...